Panorama fotografie, van billboard tot web, van zonsop- tot na zonsondergang

Panorama's zijn bij uitstek geschikt om op een bijzondere wijze de omgeving af te beelden. Door de andere manier van fotograferen worden de beelden spannend, anders, verrassend, innovatief, boeiend. Vele opdrachtgevers ontdekten dit en deden er hun voordeel mee. Vaak waren hun redenen om panorama fotografie in te zetten verschillend.
Van der Molen bij voorbeeld gebruikte panorama fotografie omdat hun dealing room in Londen, die heel smal en heel lang was, op te nemen. Het was niet mogelijk zelfs met een super groothoek, de hele dealing room er op een leuke manier op te krijgen. Panoramafotografie maakte het mogelijk. En de New York Stock Exchange moest weer als bijzondere achtergrond dienen voor een directie foto.
Pplus, People, Planet, Profit, een nieuw blad over maatschappelijk ondernemen, gebruikt panorama fotografie redactioneel , voor verschillende artikelen en als vast item op de openingspagina , informatief en net weer beetje anders.
De NS gebruikt panorama fotografie, o.a. om de vorderingen aan de Utrecht boog en station Bijlmer te laten zien. Hierbij kan vaak alleen met panorama fotografie gewerkt worden, omdat er op korte afstand storende onderdelen zoals Billboards en ander zaken in beeld staan.
Stichting "de Ontmoeting", een conglomeraat van alle ondernemersverenigingen in de regio Amsterdam, gebruikt een samengestelde groot formaat panorama foto vanwege de hoge beeldkwaliteit als grote achtergrond voor hun bijeenkomsten.
Men's Health wilde een panorama van een sauna met zwembad maken van een van de modernste ontspannings en fitness centra's in Nederland.
Eigenlijk betekend panorama: alomvattend zien/kijken dus opname hoeken van 360 graden of meer. De meeste, hier vertoonde beelden zoals van de Arena , hete luchtballonnen en station Bijlmer, zijn meer dan 360 graden. Bijzonder zijn de foto's van de zonsverduistering van 11 augustus 1999, opgenomen in NormandiŽ, waarbij de bijzondere en specifieke mogelijkheden van de camera naar voren komen.